Volledig kunstgebit:

Het volledige kunstgebit wordt door veel mensen gedragen. Vaak wil men het gebit van vroeger nabootsen zodat niet direct te zien is dat een kunstgebit gedragen wordt. Wat wij doen is altijd een kunstgebit in was opstellen. Wij zorgen voor de functionaliteit en de techniek. U kunt samen met ons het proefkunstgebit beoordelen en naar uw wens aanpassen. Zoals de stand van de tanden, kleur en vorm. In dit stadium zijn veranderingen nog mogelijk. Als u het eens bent met dit proefkunstgebit kunnen wij het definitieve kunstgebit in kunsthars persen.

volle-prothese thumb
 

Rebasen van een gebit:

Het slinken van de kaak; Wanneer u een gehele of gedeeltelijk kunstgebit draagt zal de kaak altijd slinken na verloop van tijd. Dit wordt veroorzaakt door de wrijving tussen het gebit en de kaak. Het slinken van de kaak heeft enkele gevolgen voor u als cliënt zoals; loszittend kunstgebit, breuken in het kunstgebit, irritatie, fibromen enz. Hoe langer u wacht met het oplossen van deze klachten, hoe ernstiger deze kunnen gaan worden.

 

Waarom rebasen?

Wanneer u last heeft van één van de bovenstaande klachten, raden wij een rebasing aan. Bij een rebasing vullen wij ontstane ruimtes op in het kunstgebit. Hierdoor is de pasvorm van het kunstgebit weer afgesteld op uw kaak. Niet alleen het draagcomfort word hierdoor verbeterd, ook de kans dat het kunstgebit breekt wordt aanzienlijk kleiner. Bij deze behandeling maken we in de morgen een afspraak en heeft u het gebit in de middag weer terug.

rebasing thumb

Implantaat gedragen ondergebit:

Dit gebit is ook wel beter bekend als het klikgebit. Dit gebit en de behandeling hiervoor, is voor degene die op hun onderkaak geen houvast meer hebben. Er worden door de implantoloog twee pennetjes in uw kaak gezet die vast moeten groeien zodat deze de kracht van de klikgebit kunnen dragen. Dit doen wij in samenwerking met onze implantoloog. Wanneer deze pennetjes zijn vastgegroeid zorgen wij voor een passend ondergebit die op de pennetjes kunnen klikken. Hierdoor ervaart u een vastzittend en stabiel ondergebit. Als u in aanmerking komt voor deze behandeling, dit wil zeggen als uw onderkaak zo geslonken is, dat implantaten mogelijk een betere oplossing voor u zijn. Dan wordt deze behandeling meestal deels vergoed door de verzekering.

implant thumb

Framekunstgebit:

Een frame is een oplossing voor als u één of meerdere tanden of kiezen mist. Dit kan op veel manieren gemaakt worden en zorgt voor een stabiele situatie in uw mond. Dit komt door onze expertise van het ontwerpen van een frame dat een goede krachten verdeling geeft. Dit frame wordt gegoten uit een metaallegering naar ons ontwerp op uw mondsituatie.

frame thumb

Gedeeltelijk kunstgebit:

Het gedeeltelijk kunstgebit is voor als u één of meerdere tanden of kiezen mist. De prothese word vervaardigd uit kunsthars. Met daarbij misschien een anker voor houvast van de prothese aan uw eigen tanden. Het gedeeltelijke kunstgebit is een alternatief voor een frame prothese.

partiele thumb

Silensor en mondbeschermer:

De silensor is speciaal gemaakt voor de snurkenden onder ons. De onder en bovenkaak worden met elkaar verbonden door twee plaatjes die over de tanden schuiven. Deze worden verbonden met een stangetje. Dit stangetje maakt dat onderkaak naar voren gedwongen wordt. Hierdoor gaan de luchtwegen verder openstaan en zal er geen vibratie meer optreden en stopt de persoon met snurken. Vaak zien wij wel dat na ongeveer twee jaar het effect afneemt en men weer begint te snurken. Dit omdat men aan de stand van de kaak gaat wennen in de loop der tijd. Ook maken wij van hetzelfde materiaal sport mondbeschermers. Voor verschillende sporten zijn er verschillende beschermers.

silensor thumb

 

 

Heeft u verder vragen of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een van deze behandelingen? U kunt ons altijd bellen voor informatie. We maken ook graag een afspraak met u voor advies. Dan kunt u de vragen in alle rust stellen en wij u uitleggen wat de procedures zijn.